Gemeente Sittard – Geleen

Naam: Maurice Gorissen
Email: maurice.gorissen@sittard-geleen.nl
Website: http://www.sittard-geleen.nl/


Sittard-Geleen heeft veel te bieden. Zeker aan de 95.000 mensen die er leven en de ruim 6.500 bedrijven die er gevestigd zijn. Sittard-Geleen biedt volop mogelijkheden om fijn te wonen en te recreëren, fraai gelegen in het groen. En het is een sterke uitvalsbasis voor internationaal en innovatief ondernemen, kweekvijver van jong talent en uitstekend bereikbaar. De stad staat bekend om de vele evenementen en de Limburgse gezelligheid.

Innovatieve businessstad
Innovatie is een voorwaarde voor een krachtige economie. En daar maken ze in Sittard-Geleen werk van. Zo is de Chemelot Campus van nationaal belang. VDL NedCar, de grootste autoproducent in Nederland. Orbis een ultra modern medisch centrum. Haven Holtum-Noord, de grootste inland-terminal van Nederland. Diverse top opleidingen een broedplaats voor talent. Sportzone Limburg een excellerende sportomgeving. Samen met het sterke en onderscheidende mkb zorgen zij voor veel werkgelegenheid in de regio.

Wonen in het groen of midden in de stad
Veelzijdig en van alle gemakken voorzien. Dat is wonen in Sittard-Geleen. Of je nou het liefste in het historische centrum van een bruisende stad woont, of juist liever in een idyllisch dorpje middenin het groen. Het kan allemaal in Sittard-Geleen. Waar je ook neerstrijkt, de belangrijkste voorzieningen zijn altijd in de buurt dankzij de goede ligging.

De volste agenda
Sittard-Geleen is een Bourgondische stad. Dat zie je terug in de vele restaurantjes en kroegen. En aan de evenementenkalender die het hele jaar door boordevol zit. Cultuurliefhebbers genieten van het historische erfgoed en de verrassende cultuuragenda. Maar ook sportievelingen kunnen hier hun hart op halen. Heerlijk recreëren in de groene omgeving, of sportieve uitdagingen aangaan bij een van de vele sportverenigingen.

Top onderwijs
Als je kiest voor studeren in Sittard-Geleen, kies je voor topopleidingen bij Fontys, Zuyd Hogeschool of Leeuwenborgh. Titels als ‘Beste opleiding van Nederland’ zijn hier bijna een vanzelfsprekendheid, dankzij het oog voor kwaliteit en de persoonlijke aandacht voor studenten. Zijn je colleges afgelopen? Sittard-Geleen staat ook bekend om het leuke studentenleven en de goedkope kamers. Wat wil je nog meer?

De mooiste ontdekkingen
Sittard-Geleen heeft alles in huis voor een heerlijk dagje winkelen. Exclusieve winkels, trendy kledingzaken, charmante antiek- en curiosawinkeltjes, talloze speciaalzaken, maar ook de grootste (inter)nationale ketens. Op de vele knusse terrasjes is het altijd goed vertoeven. Alles voor huis en tuin vind je bij woon- en tuinboulevard Gardenz. De gezellige en drukbezochte weekmarkten zijn bijzonder populair.