Sauter Wijnen

Naam: Guido Quaden
Email: info@sauterwijnen.nl
Website: www.sauterwijnen.nl


Wanneer u de sfeervolle en eigentijdse accommodatie in Maastricht bezoekt stapt u midden in een wonderbaarlijke en rijke wijnwereld. U zult de vestiging ongetwijfeld niet direct associëren met een start die in 1904 plaats vond in de Maastrichtse Gubbelstraat. Toen nog Rue des Gobelins geheten.

De basis van het huidige Sauter Wijnen werd dus al heel lang geleden gelegd. Na de periode (1904 tot 1970) van August Sauter (de stichter) en Jules Sauter (de reputatiebouwer) kreeg het bedrijf onder leiding van Erik Sauter steeds meer de uitstraling en de omvang zoals die vandaag de dag aan de orde is. Momenteel is het bedrijf in eigendom van een driemanschap: Erik Sauter, Guido Quaden en Ralph Habets. Een gelukkige en geslaagde combinatie van jarenlange ervaring en gefundeerde deskundigheid met jeugdig elan, verfrissende dynamiek en een niet te stuiten ambitie om het nog beter te doen.

Wijnliefhebbers, kwaliteitsbewuste restaurateurs, de betere cafés, de zelfstandige wijnvakhandel en bedrijven behoren tot de vaste klantenkring van Sauter Wijnen. De loyaliteit van de klanten is opvallend groot en gaat vaak over van generatie op generatie, zoals dit ook gebeurt met onze allerbeste wijnmakers. De goed gedocumenteerde en geïllustreerde publicaties, zoals bijvoorbeeld de Wijnkroniek, hebben binnen het Nederlandse wijnlandschap een ijzersterke reputatie. Het informatieve gehalte is hoog en het helpt niet alleen de ware wijnliefhebber, maar ook de professional bij het maken van een verantwoorde wijnkeuze.

Het assortiment is een signatuur van 110 jaar ervaring in het importeren van wijn. De wijnen van een groot aantal wijnmakers worden al tientallen jaren door Sauter Wijnen geïmporteerd. Van oudsher zijn de wijnen overwegend van Franse afkomst. De laatste jaren is er ook een indrukwekkende portfolio opgebouwd met wijnen uit Spanje, Italië, Oostenrijk en de zogenaamde nieuwe wereld. Betaalbaar of kostbaar, telkens staan authenticiteit en kwaliteit centraal.

Sinds 2004 is Sauter Wijnen niet meer uitsluitend in Maastricht te vinden. In dat jaar is een nevenvestiging in Bussum geopend. Vervolgens is een drietal franchisevestigingen in respectievelijk Velp, Zeist en Hilversum geopend.

Iedere laatste zaterdag (gratis) inloopproeverij; zie de agenda op de website voor details.